22.3.2013

Kilpisjärvi päivä 4 ja kotiinpaluu

Heti nämä jutut pitäisi kirjoittaa, eikä jättää. Nyt kuitenkin postyymisti tulee turinaa kilpparin viimeiseltä päivältä.

Aamulla oli aurinkoinen keli ja päätettiin käydä Norjan puolella katselemassa paikkoja. Ajeltiin kivikkoista reittiä isonpien mäkien toiselle puolelle. Siellä ilmeisesti alkoi jäämeri vaikuttaman kun ilma meni sumuiseksi ja alkoi tuulemaan ja lunta satelemaan. Käytiin pikku mutka Hattingissapäin, vastaan tuli yksi safari ja muutama satunnainen kelkkailija. Ilma oli sen verran huono, että piti lähteä takaisin aurinkoiseen Suomeen ja Pehmeähankiseen Ruotsin pusikkoon.

Ruotsin pusikoissa tehtiin umpisseikkaulu oikein hankalia reittejä pitkin. Pitkät meni jotekin pinnalla, mutta kun ylämäessä alkoi kaivattamaan. Silloin sitä luntakin löytyi ja päästiin jumppaamaan.

XRS ei päässyt jälkeäkään pitkin kun oli sen verran pehmeää, että läpi meni. RMK 155 oli ainoa joka ei ollut koko kilpparin reissun aikana kiinni. Paitsi kerran kun XRS-kuski meni kyytiin.

ACE pamautti reitillä olleeseen kiveen ja saatiin vähän rautaakin mutkalle.

Kuvat taas saavat kertoa omaa tarinaa, kun kirjallinen lahjakkuus ei ole tänne sattunut.

Illalla ajeltiin kotio, jokainen minne minnekkinpäin Suomea.
Lynximiesten auton avaimet oli piilotettu. Taisi Yamahakuskille riittää kuittailu.
Monen tunnin etsimisen ja mökin ympäripyörittämisen  jälkeen ne löytyi pollekuskin auton lattialta? Sieltäkin vahingossa. Oli jo keretty hoitaa vara-avaimen toimitus, onnneksi sen kerkesi peruuttaa.

Norjan kelkkareitit










Videon kuvausta














SB:n pyöritystä, hämärässä sivumäki olikin jykempi miltä näytti




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti